برای تجربه بهتر ، مرورگر خود را به کروم، فایرفاکس، اوپرا یا اینترنت اکسپلولر تغییر دهید.
شهر زیر زمینی نوش آباد جاذبه گردشگری

شهر زیر زمینی نوش آباد جاذبه گردشگری

شهر زیرزمینی نوش ‌آباد یکی از جاهای دیدنی نزدیک کاشان است. این اثر تاریخی، بسیار جذاب و دیدنی‌ست. اگر تا حالا درباره‌ این شهر زیرزمینی چیزی نشنیده‌ بودید، با ما باشید.

شهر زیر زمینی نوش ‌آباد به شهر اویی یا اوئی هم معروف است. تا همین چند سال پیش کسی از وجود چنین جایی خبر نداشت. اما تازگی‌ها گردشگران زیادی برای دیدن آن به حوالی کاشان سفر می‌کنند.

ما در این مطلب از علی بابا می‌خواهیم داستان پیدا شدن بزرگ‌ترین شهر زیرزمینی ایران را برای‌تان بگوییم. از ساختار آن برای‌تان تعریف می‌کنیم و راه دسترسی به آن را خواهیم گفت.

شهر زیرزمینی نوش ‌آباد کجاست؟

اگر کنجکاو شده‌اید بدانید شهر زیرزمینی نوش‌ آباد کجاست، باید بگوییم که فاصله چندانی با کاشان ندارد. اگر مسافر کاشان باشیم، حیف است به نوش ‌آباد سر نزنیم. نوش ‌آباد یکی از شهرستان‌های آران و بیدگل به‌حساب می‌آید.

از تهران که بخواهیم به نوش ‌آباد سفر کنیم، از اتوبان قم شروع می‌کنیم. حواس‌مان باید به تابلوی خروجی کاشان باشد. اتوبان کاشان را ادامه می‌دهیم. زمانی که تابلوی آران و بیدگل را دیدیم، مسیرمان را عوض می‌کنیم. قبل از این‌که به شهر آران و بیدگل برسیم، چشم‌مان به تابلوی نوش ‌آباد می‌خورد.

شهر زیرزمینی نوش ‌آباد کجاست؟

از تهران تا نوش ‌آباد حدود ۲۴۴ کیلومتر فاصله داریم. از کاشان تا این‌جا ۱۴ کیلومتر راه است. وارد نوش ‌آباد که شویم، خیلی زود تابلوی شهر زیرزمینی را پیدا می‌کنیم. این‌جا دو ورودی دارد. ورودی شماره ۱ کمی کوچک‌تر از ورودی شماره ۲ است.


شهر زیرزمینی نوش آباد از کجا پیدا شد؟

تا سال ۱۳۸۵ کسی از وجود چنین شهری در زیر زمین خبر نداشت. فردی که می‌خواست در خانه‌اش چاه بکند، متوجه وجود شهر زیرزمینی شد. از آن موقع بود که نام شهر اویی سر زبان افتاد. حالا می‌توانیم با خرید بلیت ورودی، هر قدر بخواهیم در دالان‌های زیرزمینی آن گردش کنیم.

جذابیت شهر زیرزمینی نوش ‌آباد در چیست؟

زندگی شهرنشینی کاری کرده با دیدن هیچ آسمان‌خراش و بنای جالبی، تعجب نکنیم. انواع تجهیزات و ماشین‌آلات در کنار مصالح ساختمانی متنوع، ساخت سازه‌های مختلف را آسان کرده است.

جذابیت شهر زیرزمینی نوش ‌آباد در چیست؟

اما در دوره ساسانیان خبری از این تجهیزات نبود. این شهر دست‌کند است. با دستان انسان کنده شده و ذره‌ذره شکل گرفته. گذشته از دست‌کند بودن آن، معماری و کاربرد حیرت‌انگیزی دارد.

این شهر سه طبقه است. در هر طبقه تعداد زیادی دالان و اتاق می‌بینیم. این سه طبقه با کانال به هم وصل شده‌اند. کانال چیزی شبیه چاه است و در دارد.

این شهر در دوره ساسانی کاربرد دفاعی و نظامی داشته. محلی برای پنهان شدن و فرار از دشمن بوده. زمانی که به نوش آباد می‌آییم و در دالان‌ها قدم می‌زنیم، مردمی را تصور می‌کنیم که در زیر زمین پنهان می‌شدند.

این‌جا به شهر اویی معروف شده. اویی یا اوئی در زبان محلی یعنی آهای. نظریه‌ای هست که می‌گوید مردم در این دالان‌ها همدیگر را گم می‌کردند. برای پیدا کردن همدیگر، از کلمه‌ «اویی» استفاده می‌کردند. اکنون هم به همین نام معروف است. بعضی دیگر می‌گویند همان زمانی که شهر را می‌ساختند، به این اسم معروف شده.


معماری شهر زیرزمینی اویی چگونه است؟

خوب است دید کلی از این شهر داشته باشیم. شهر زیرزمینی نوش آباد حدود جهار کیلومتر است. اگرچه ما فقط ۴۰۰ مترش را می‌توانیم ببینیم. بررسی فضاهای بیشتر به زمان و امکانات نیاز دارد. عمق طبقه‌های شهر حدود چهار تا ۱۶ متر است.

جذابیت شهر زیرزمینی نوش ‌آباد در چیست؟

در دوره ساسانی این شهر را در زیر زمین با دست کندند. هدف آنها برپایی پناهگاهی برای مردم بود. در زمان جنگ و حمله دشمن، همه می‌توانستند در این شهر پنهان شوند.

در طبقه‌ اول دالان‌های زیادی می‌بینیم. خیلی راحت می‌شد در این دالان‌ها پنهان شد و فرار کرد. گاهی ارتقاع دالان‌ها خیلی کوتاه می‌شود. در طبقه‌های دوم و سوم امکان زندگی کردن فراهم بوده. به‌نظر می‌رسد مواد خوراکی را در همین طبقه‌ها پنهان می‌‌کردند.

جذابیت شهر زیرزمینی نوش ‌آباد

نورپردازی این شهر جذاب است. روی دیوار می‌توانیم جایی را ببینیم که پیه‌سوز قرار می‌گرفته. می‌توانیم حدس بزنیم که همیشه دالان‌ها روشن بوده‌اند.

برای گردش هوا و تهویه هوا هم فکر کرده بودند. کانال یا چاه‌هایی به شکل U کار تهویه را انجام می‌دهند. ضمن این‌که از اختلاف فشار هوا بهره برده‌اند.

معماری شهر زیرزمینی اویی

در ورودی دوم، از حدود ۵۰ پله پایین می‌رویم تا به شهر زیرزمینی برسیم. سر راه‌مان آب‌انبار بزرگی قرار دارد. این‌جا از راه تونل به شهر اویی وصل می‌شود.

ورودی اول به فضای کوچک‌تری منتهی می‌شود. کارشناسان می‌گویند احتمالا ورودی اول برای حاکم شهر و ورودی دوم برای مردم بوده‌اند. ورودی‌های دیگر با سیلاب‌ها و در گذر زمان بسته شده‌اند.

اتاق‌ها به یک محوطه بزرگ منتهی می‌شوند. بعضی از کارشناسان حدس می‌زنند معماری آن بی‌شباهت به آتشکده نیست.

می‌توانیم با سفر به نوش آباد، از این شهر زیر زمینی دیدن کنیم. در هوای مرطوبش قدم بزنیم و در دالان‌های کوتاه و تنگش، زندگی گذشتگان را تصور کنیم.

بهترین زمان سفر به نوش آباد چه فصلی‌ست؟

خیلی‌ها با یک تیر دو نشان می‌زنند. از جاهای دیدنی کاشان بازدید می‌کنند. در کنارش به نوش‌آباد می‌آیند. کاشان در اول بهار و فصل گلاب‌گیری بیشترین بازدیدکننده را دارد. پاییز و بهار بهترین زمان سفر به این منطقه است.

آیا نوش آباد هتل دارد؟

محلی‌ها سوییت و خانه برای اجاره دارند. اگر بخواهیم شب را در نوش آباد بمانیم، دنبال تابلوی اجاره سوییت می‌گردیم. راه دیگر این است که بعد از سر زدن به دیدنی های نوش آباد، به کاشان برگردیم. هتل‌های کاشان در دو سبک سنتی و مدرن هستند. طبق سلیقه و بودجه‌مان می‌توانیم از بین هتل‌های کاشان انتخاب کنیم.

بالا
logo-samandehi